زهرا كاظمی٬ زهرا بنی يعقوب٬ رويا طلوعی ؛ جسم سخت کفش مانند٬ جسم رشته مانند و قابل انعطاف ٬ تجاوز.. ديوان عالی قضائی در جمهوری اسلامی پرونده قتل زهرا کاظمی در جريان بازجوئی توسط قاضی مرتضوی و نماينده وی در زندان اوين را بدون اظهار نظر در باره محتوای پرونده برگرداند و صلاحيت دادگاهی که به اين پرونده رسيدگی کرده بود را رد کرد. درجريان بازجوئی از زهرا کاظمی٬که قاضی مرتضوی و نماينده او مستقيما در آن شرکت داشتند تا از وی اعتراف به جاسوسی بگيرند، با لگد به سر قربانی زده شد و در جريان کوشش برای تجاوز به وی با هدف گرفتن اعتراف، شقيقه و پشت سر وی به ديوار و تختخواب سلول خورد. رويا طلوعی از فعالان حقوق بشر در شهر سنندج بود، که بازداشت شد و در سلول انفرادی معاون دادستان شهر با او همان رفتاری را کرد که درتهران قاضی مرتضوی و معاون او با زهرا کاظمی کردند. در آخرين نمونه، زهرا بنی يعقوب در بازداشگاه پايگاه بسيج همدان قربانی تجاوز، شکنجه و قتل شد، که هنوز هيچ مقام قضائی و حقوقی و نماينده ای از مجلس و يا دادخواهی از ميان حکومتيان بانگ رسيدگی به اين دو نمونه جنايت را برنداشته است.
استقبال کانادا از بازگشایی پرونده کاظمی (بیبیسی فارسی) دولت کانادا به طور محتاطانه از تصمیم روز سه شنبه ایران برای بازگشایی تحقیقات درباره مرگ زهرا کاظمی، عکاس خبری ایرانی-کانادایی در سال 2003 در زندان های جمهوری اسلامی، استقبال کرده است. هلنا ژورژیس، وزیر امور خارجه کانادا، گفت: "کانادا از مدت ها قبل خواستار تحقیقاتی تازه و قابل اعتماد درباره مرگ خانم کاظمی بوده است. ایران در برابر خانواده خانم کاظمی تعهد دارد تا اطمینان حاصل کند مسببان این جنایت هولناک مجازات شوند و حقوق خانواده ضایع نشود." وی افزود دولت ما از هر تصمیمی برای بازگشایی این پرونده استقبال می کند. با این حال وکیل پسر خانم کاظمی نسبت به نتیجه بخش بودن تصمیم تازه قوه قضایی ایران ابراز تردید کرده است.
ایراد بر صلاحیت دادگاه پرونده زهرا کاظمی " محمد علی دادخواه دیگر وکیل شاکیان پرونده هم در گفتگو با خبرگزاری فرانسه، با تاکید بر عمد بودن قتل خانم کاظمی گفت: "باید دادگاه کیفری استان با پنج قاضی به این پرونده رسیدگی کند." با این حال جان تری، وکیل استفان هاشمی، پسر زهرا کاظمی عنوان کرد: "ما به شدت درباره موثر بودن این اقدام تردید داریم." زهرا کاظمی در ژوئيه 2003 که شهر تهران تحت تأثیر نا آراميهای دانشجويی بود، هنگام عکسبرداری از زندان اوين که شرکت کنندگان در اين نا آراميها در آن نگهداری می شدند، بازداشت شد.
پرونده قتل زهرا کاظمی به دادگاه ديگری ارجاع شد سخنگوی قوه قضاييه جمهوری اسلامی روز سه شنبه گفت: ديوان عالی کشور با رد صلاحيت از دادگاه رسيدگی کننده به پرونده مرگ زهرا کاظمی، اين پرونده را به دادگاه ديگری ارجاع کرده است. عليرضا جمشيدی، سخنگوی قوه قضاييه در نشست هفتگی با خبرنگاران گفت:« اين پرونده در شعبه تشخيص ديوان کشور مطرح شده، شعبه تشخيص ايراداتی را از حيث شکلی گرفته و صلاحيت دادگاه رسيدگی کننده را مورد ايراد قرار دادهاند که پرونده به مرجع صالح برای رسيدگی ارسال شده است.» زهرا کاظمی، خبرنگار وعکاس ايرانی - کانادايی، اوايل تيرماه ۱۳۸۲ در مقابل ورودی اصلی زندان اوين در تهران و درحال تهيه عکس از تجمع خانواده گروهی از زندانيان سياسی بازداشت شد.
جمهوری اسلامی دستور رسيدگی مجدد به پرونده مرگ زهرا کاظمی را صادر کرد خانواده اين خبرنگار می گويد يکی از مقامات زندان او را تا حد مرگ کتک زده است، و خواستار جلب و به محاکمه کشيدن مامور زندان شده است. در نوامبر ۲۰۰۵ قوه قضائيه جمهوری اسلامی يک مامور امنيتی بنام محمد رضا اقدم احمدی، که متهم به دست داشتن در مرگ کاظمی بود، را از ارتکاب جرم تبرئه کرد.
پرونده زهرا کاظمی باز گشايي ميشود؟ به گزارش AFP دادگاه عالي ايران دستور بازگشايي پرونده زهرا کاظمی را به علت مشکلات موجود در نحوه رسيدگي اوليه به پروند صادر کرد .
وثیقهی یک میلیونی برای متهمان قتل دکتر زهرا بنییعقوب، وثیقهی صد میلیونی برای مریم حسینخواه روزنامهنگار "براي متهمان پرونده مرگ دكتر زهرا وثيقههای يك يا دو ميليون تومانی تعيين شده است. اين متهمان حتی يک روز هم در بازداشت نبودهاند." رحيم بنیيعقوب برادر دكتر زهرا با صدایی غمگين و گرفته به اين موضوع اشاره میكند: "فقط برای رئيس بازداشتگاه وثيقه 20 ميليونی تعيين شده است. ولی او همچنان در سمتش باقی است و بازداشتگاه با رياست او اداره میشود." اين در حالی است كه برای روزنامهنگاران و كسانی كه هنوز اتهامشان اثبات نشده؛ وثيقههای سنگينی توسط دادگاههای ايران تعيين میشود. مريم حسينخواه روزنامهنگار جوان چند روز قبل به اتهام همكاری با سايتهای مدافع حقوق زنان روانه زندان اوين شد و قاضی پروندهاش وثيقه 100ميليون تومانی براي آزادی او در نظر گرفت.
به یاد زهرا کاظمی بدون شرح
پايان دادگاه تجديد نظر گفتگو با شيرين عبادی وکيل خانواده زهرا کاظمی در پايان دو جلسه دادگاه تجديد نظر.. پرونده ای که متهمان اصلی(قاضی مرتضوی و معاون وقت دادستانی او در زندان اوين) آن غايب بوده و هستند و حتی بعنوان شاهد قتل به دادگاه فرخوانده نشدند